Aansprakelijkheidsverzekering

Eigenlijk is een aansprakelijkheidsverzekering voor ieder mens onmisbaar. Ongewild kunt u bij anderen schade veroorzaken en verplicht worden de schade te vergoeden. Uw kind schopt bijvoorbeeld per ongeluk een bal door de ruit, een dakpan waait van uw huis op de auto van de buurman of u rijdt met uw fiets tegen een geparkeerde auto.

In al deze gevallen bent u verplicht de schade die de ander lijdt te vergoeden omdat u hiervoor wettelijk aansprakelijk bent. U ziet, soms hoeft u niet eens schuldig te zijn aan het ontstaan van de schade. U bent dan simpelweg aansprakelijk omdat u een bepaalde 'hoedanigheid' bezit, bijvoorbeeld als ouder van uw kind of eigenaar van een huis. Meestal gaat het om schades die niet al te groot zijn, zoals beschadigde kleding of een gebroken ruit. In sommige gevallen kan de schade echter flink oplopen en de verplichting tot vergoeding grote financiële gevolgen met zich meebrengen.

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) van Klaverblad Verzekeringen biedt u een complete dekking voor de financíële gevolgen van eisen en schadeclaims die anderen bij u indienen. Is de eis terecht, dan zorgt Klaverblad Verzekeringen ervoor dat degene die schade heeft geleden een juiste schadevergoeding ontvangt. En tegen onterecht ingestelde schadeclaims verzorgt de maatschappij namens u het verweer. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de gevolgen van schade die u anderen ongewild toebrengt.

Keuzemogelijkheden en premie

De premie is afhankelijk van het door u gekozen verzekerde bedrag. U heeft de keuze uit drie verschillende bedragen, te weten € 500.000,-, € 1.250.000,- of € 2.500.000,- per gebeurtenis.

U kunt besparen op de premie door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Dit kan een algemeen eigen risico van € 90,- zijn of een eigen risico van € 155,- voor schade veroorzaakt door kinderen.