Royaal autoverzekering

Iedereen die in het bezit is van een auto, is verplicht een verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA) voor deze auto af te sluiten.

Als u met uw auto een ongeval veroorzaakt waarbij anderen schade oplopen, is die schade onder deze verzekering gedekt tot maximaal € 5 000 000,- voor letselschade en € 2 500 000,- voor materiële schade.


Naast het verzekeren van schade toegebracht aan anderen is het natuurlijk ook mogelijk om uw eigen schade te verzekeren door middel van de volledige cascoverzekering of de beperkte cascoverzekering. De volledige cascoverzekering biedt een zeer uitgebreide dekking tegen alle schade aan uw auto door slippen, aanrijding (ook door u zelf veroorzaakt), te water raken, omslaan, vandalisme, brand, diefstal, botsing met dieren en andere van buiten komende onheilen. In combinatie met de WA-verzekering wordt deze verzekering vaak de allriskverzekering genoemd. De beperkte cascoverzekering biedt minder dekking. Hieronder zijn enkele rnet name genoemde schades gedekt die aan uw auto kunnen ontstaan zonder dat u hier zelf iets aan kunt doen. Te denken valt bijvoorbeeld aan een botsing met loslopende dieren, diefstal, brand, hagel of storm.

Korting bij schadevrij rijden

De Royaal autoverzekering kent geen bonus-malusschaal. U betaalt een vaste premie die, ook als u schade claimt, ongewijzigd blijft. U hoeft dus geen extra premie te betalen voor bijvoorbeeld een bonusbescherming. Bovendien krijgt u, als u een jaar geen schade meldt, een korting van 15% op de premie van het volgende verzekeringsjaar. Heeft u bij het afsluiten van de verzekering acht of meer schadevrije jaren, dan krijgt u de korting van 15% al direct aan het begin van het eerste verzekeringsjaar. De kortingsregeling geldt niet voor de beperkte cascoverzekering.

Het aantal opgebouwde schadevrije jaren wordt door Klaverblad Verzekeringen bijgehouden voor meldingen aan het systeem Roy-data, waar alleen motorrijtuigverzekeraars toegang toe hebben.

Eigen risico

Er geldt een standaard eigen risico van € 135,- per gebeurtenis.

Hulpverlening

Standaard geeft Klaverblad Verzekeringen bij de afgesloten autoverzekering recht op hulpverlening indien de auto niet meer kan rijden door een ongeval of de bestuurder door een ongeluk niet meer in staat is de auto te besturen. Deze hulpverlening bestaat uit het terugbrengen van de auto naar een door u te kiezen herstelbedrijf en het vervoer van de bestuurder en inzittenden naar huis of naar een ander adres in Nederland. Indien u een volledige cascoverzekering heeft, krijgt u deze hulp ook bij pech (alleen in het buitenland).

Ongevallen- of schadeverzekering voor inzittenden

Bij een ongeluk kunt u of een andere inzittende letsel oplopen. Dit letsel kan leiden tot blijvende invaliditeit of zelfs overlijden. Dit brengt veel onvoorziene kosten met zich mee. In dergelijke gevallen geeft de ongevallenverzekering een uitkering waarmee deze kosten enigszins binnen de perken blijven. Het verzekerde bedrag kunt u zelf kiezen.

Naast de ongevallenverzekering voor inzittenden kunt u ook kiezen voor de schadeverzekering voor inzittenden. Deze verzekering vergoedt de werkelijke materiële schade en letselschade inclusief smartengeld tot maximaal € 1 000 000,- per gebeurtenis.