Omvang van de autoverzekering

  1. Indien de maatschappij een Internationaal Motorrijtuigverzekeringsbewijs (‘Groene kaart’) heeft afgegeven, is de verzekering gedurende de geldigheidsduur van dat bewijs van kracht in de landen aangegeven op het bewijs. Indien dit bewijs niet is afgegeven of niet meer geldig is, is de verzekering van kracht in de landen van de Europese Unie. De verzekering is bovendien van kracht bij transport van het motorrijtuig tussen de genoemde landen.
  2. Gedurende de tijd waarin het motorrijtuig wegens onderhoud, reparatie, revisie en dergelijke tijdelijk buiten gebruik is, is de verzekering mede van kracht voor een gelijkwaardig motorrijtuig dat geen eigendom is van de verzekeringnemer en dat gebruikt wordt ter vervanging van het verzekerde motorrijtuig, tenzij de verzekeringnemer of de verzekerden rechten kunnen ontlenen aan een voor het vervangende motorrijtuig gesloten verzekering, al dan niet van een eerdere datum, dan wel hieraan rechten zouden kunnen ontlenen indien deze verzekering niet zou hebben bestaan.
  3. De verzekering biedt geen dekking voor schade die voortvloeit uit een gebeurtenis die zich heeft voorgedaan voor het moment waarop voorlopige dekking is verleend dan wel, indien geen voorlopige dekking is verleend, voor de dag waarop de aanvraag of het verzoek tot wijziging van de verzekering door de maatschappij is ontvangen.