InShared Autoverzekering


Het liefst heb je natuurlijk helemaal nooit te maken met schade aan je auto, maar dat heb je nou eenmaal niet zelf in de hand. Daarom is het belangrijk om een goede autoverzekering af te sluiten.

We hebben drie verschillende autoverzekeringen: de WA, de Halve Allrisk en de Allrisk. De WA is wettelijk verplicht. Als je die afsluit dan ben je niet verzekerd voor schade aan je eigen auto... maar wel voor schade die je bij andere auto's veroorzaakt.

De Allriskverzekering is de meest uitgebreide verzekering. Dan ben je verzekerd voor schade aan andere auto's, maar ook voor schade aan je eigen auto. Het maakt ook niet uit wie er schuldig is, want alle schade wordt vergoed.

Sommige mensen vinden een WA-verzekering net even iets te weinig, maar een Allrisk verzekering net teveel van het goede. En daarom heeft InShared een tussenvorm bedacht: de Halve Allrisk. Als er dan iets met je auto gebeurt, door eigen schuld of misschien zelfs door een onbekende... dan betaalt onze klant de ene helft, en InShared de andere helft.

We zien dat de keuze van een autoverzekering vaak afhangt van de leeftijd van de auto. Klanten met een auto jonger dan 5 jaar, die nemen vaak een Allriskverzekering. En klanten met een wat oudere auto, zeg 10 jaar of ouder, die kiezen vaak voor een WA. En de groep daar tussenin, dus zeg tussen de 5 tot 10 jaar, daar zien we dat er het meest gekozen wordt voor de Halve Allrisk autoverzekering. Het is hoe dan ook belangrijk om altijd even goed de voorwaarden door te lezen voordat je een keuze maakt.